Parafinska kupka i njega stopala

Posted by on September 15, 2010 in Featured, Portfolio, Uncategorized | 0 comments

Parafinska kupka i njega stopala

Naša stopala su potporanj cijelog tijela i zaslužuju da ih ponekad razmazimo i nagradimo nečim bogatim, luksuznim dobrim i zdravim. Iako je parafinska kupka stopala zapravo estetski tretman ima velik uspjeh i kod ublažavanja medicinskih tegoba poput reume ili artritisa kojima godi toplina i svojstva parafina.

Samo ime parafin dolazi od kombinacije dvije latinske riječi. Parum, u značenju jedva i affinis koji znači srodan, ili u ovom slučaju reaktivan. Radi se o bijeloj tvari bez mirisa koja se dobiva iz petroleja i na 37 °C se počinje topiti.

Primjena u kozmetičke i zdravstvene svrhe samo je jedna od njih. Uz navedene prednosti pri liječnjenju nekih bolova ima blagotvoran učinak na kožu. Korištenjem parafinske kupke pojačava se mikrocirkulacija u nogama i poboljšava se izmjena tvari. Jednako tako odlično je rješenje za suhu i umornu kožu stopala jer izvlači vlagu iz dubljih slojeva kože i na površini stvara protektivni sloj koji sprečava dehidriranje.

Imate li problem sa gljivicama, parafinske kupke mogu pomoći i ovdje. Gljivice ne mogu živjeti bez prisutnosti hrane ili kisika i parafinih učinkovito ubija. Također, standardna temperatura parafinske kupke je od 52 – 56°C a rijetko koja gljivica preživljava na ovoj temperaturi. Je li uopće potrebno spominjati ugodu pri umakanju umornih nogu u ovakvu kupku?

Tretman parafinom traje 20-ak minuta. Prije toga na stopalima se provodi piling i zatim se, nakon odstranjivanja mrtvih stanica kože nanosi hranjiva maska. Potom se noge uranjaju u ugodno topao parafin. Uranjanje ruke ili noge neće ni u kojem slučaju zagaditi ostatak parafina, jer on oko svake tvari koja u njega uđe odmah stvara zaštitini omotač.

Stoga ako su vaše noge umorne i potrebna im je njega neka vas stopala odvedu do pedikerskog salona Božena u kojem će dobiti zasluženi odmor.

Uživajte i želimo vam ugodan i lak korak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This