B/S špange (kopča) protiv uraslih noktiju

Posted by on September 4, 2008 in Blog, Uncategorized | 1 comment

B/S špange (kopča) protiv uraslih noktiju

Unguis Incarnatus : je medicinski izraz za urasli nokat. Nokti urastaju u okolno meko tkivo, što uzrokuje bol i može dovesti do upale i infekcije. Najčešće se javlja na palcima ali moguće je i na drugim noktima. Uzrokuje probleme u muškaraca i žena svih dobnih skupina. Uzrok mu je mehaničko oštećenje zbog nepravilne obuće, neprimjereno oblikovanje noktiju, gljivice ili uzrok može biti genetski.

Moderan način liječenja sraslih noktiju na nogama vrši se uglavnom s kopčama i u manjoj mjeri operacijama.

Kopča je ravna plastična tanka opruga, koja je pričvršćena na nokat poprečno preko cijele površine pri korijenu nokta. Nalijepljena kopča konstantno odiže rubove nokta i na taj način olakšava pritisak u kanalima nokta a time i bol.

Polako ali sigurno ispravlja nepravilan rast noktiju.

Estetski izgled noktiju nije poremećen.

U nekim slučajevima potrebno je ponoviti aplikaciju.

Urasli nokat

Urastanje nokta u meso (unguis incarnatus) najčešće se pojavljuje na nožnom palcu. Problem nastaje kad nokat urasta u nokatni kanal i osjetljivu kožu nokta. Pri takvom urastanju nastaje bolna oteklina uz mogućnost gnoja i infekcije. Uzrok problema najčešće je pogrešno rezanje nokta, loš izbor preuske obuće ili prirođena anomalija. Liječenje noktiju često je dugotrajno, a uspješno se lijeći patentiranim Njemačkim proizvodom dr. Bernarda Stolza pod nazivom B/S Špange. B/S Špange je moderna medicinska metoda koja brzo, bezbolno, uspješno i učinkovito rješava ispravljanje uraslih noktiju.

Jednostavna je za postavljanje u profesionalnim uvjetima i specijaliziranim salonima medicinske Pedikure. Sigurna je i za dijabetičare, jer nema abrazije ili metalnih dijelova koji bi mogli uzrokovati zadiranje u meso ili kanal nokta.

Mala špangica načinjena od izuzetno otporne specijalne sintetičko staklo-plastične mase ojačane fiberglasom, strogo određene debljine i elastičnosti, lijepi se preko ploče nokta, pobrusi se, fiksira i po želji prelakira, te se i ne primjećuje na noktu.

Djeluje na urasli nokat tako da vuče krajeve sraslog nokta prema van i ispravlja ga u rastu. Može se postavljati više puta tj. koliko je potrebno da bi se nokat potpuno ispravio i oslobodio korisnika boli. Djeluje do 4 tjedna i tada špangicu treba zamijeniti novom i ponoviti postupak do potpunog ispravljanja nokta.

1 Comment

 1. Upravo bio na pedikiranju i super sam zadovoljan.
  Šefica Božena je pravi majstor svoje struke, uspješno mi je uklonila kurje oči na obje noge.
  Bilo je brzo i učinkovito i nije jako boljelo.
  Zahvalan sam joj na tome i već sam se naručio za sljedeći termin.

  L.P.
  Marin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This